CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, May 19, 2008

IRIE FM


Trenutno moj omiljeni domaći reggae bend je osnovan 2001. godine u Beogradu. Početna ekipa Irie Fm-a sastojala se od četiri člana ali vremenom je ta četvorka sarađivala sa dosta ljudi tako da je danas taj broj porastao na deset. Iako ovi muzičari nisu za sada izdali nijedan album imaju svoju vernu publiku čiji broj sa svakom svirkom raste.


Moćan zvuk koji ovi momci nose građen je pod uticajem bendova kao što su Steel Pulse-a, Midnite-a i drugih... Pesme koje izvode su autorske, vrlo melodične i originalne... Duvačka sekcija (dva trombona, truba i saksofon) ovog benda je sastavljena od virtuoznih umetnika koji čine ovaj bend posebno upečatljivim. Bubnjar, perkusionsita (koji koristi čitav dijapazon udaraljki) i bas gitarista daju čvrstinu i stabilnost ritma koji je neophodan za kvalitetno izvođenje reggae muzike i na kraju gitara i klavijature čiji je posao i ritam i melodija upotpunjuju zvuk do savršenstva. Konačni pečat kvaliteta ostavljaju iskreni i smisleni tekstovi koje Vukašin svojim hrapavim vokalom peva toliko ubedljivo da kada zatvorite imate osećaj da slušate crnca sa Jamajke.

Voleo bi da mogu da napišem više o ovom bendu i verujem da ću uskoro imati mnogo više materijala jer se nadam skorom izdavanju albuma i novim svirkama. Sve što bi još dodao je topla preporuka da posetite njihov koncert prvom prilikom.

Izvori: http://www.myspace.com/iriefmbgd

0 comments: